Poppentest

Bij de poppentest of BEST-test (Basic Emotional Structure Test) wordt positieve psychologie gecombineerd met 5-elementenleer, acupunctuur, mantra’s, homeopathie, orthomoleculair, edelstenen, Bachbloesems en/of muziek. Het is een korte maar erg krachtige test. Het is een visuele test en daardoor erg krachtig, ook energetisch. Vooral ook in het gebied van gedachte- en gedragspatronen die sterk verankerd zijn en die moeilijk te veranderen zijn en vaak belemmerend zijn.

BEST geeft binnen een paar minuten inzicht in jouw persoonlijke stijl. Het laat zien hoe je omgaat met emoties van jezelf en anderen. Secondair biedt de test inzicht wat je aandachtspunten zijn voor jouw fysieke gezondheid. Tijdens de test wordt gewerkt met 10 felgekleurde poppen die allemaal staan voor een eigen emotie. Het praten over de poppen werkt als een spiegel voor je leven. Ze confronteren en zetten je in beweging, zodat je binnen de coaching of een therapeutisch traject snel enorme stappen kunt zetten.

Wat kun je met de test?

Met BEST ontdek je welke emoties onder spanning de boventoon voeren en ook wat je dan (niet) gaat doen. De testmethode richt zich op:

  • Het vinden van (dis)harmonie met jezelf, anderen en het leven en hoe je daarmee omgaat.
  • Het vinden van het potentieel, je kracht, zodat je dit vaker in kunt zetten voor een betere balans.

Wanneer is de test iets voor jou?

Je wilt inzicht krijgen in je gedrag, persoonlijkheid en/of gevoelswereld. Je loopt bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde dingen aan, maar je weet niet goed hoe je die moet aanpakken.

Je wilt inzicht in de interactie met jouw partner, jouw gezinsleden of met jouw teamleden. Je hebt bijvoorbeeld conflicten, of ervaart te weinig verbinding. Je weet niet goed hoe je je moet verhouden tot de anderen, of begrijpt niet waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

De BEST-Test.

Het snelste inzicht in jouw emoties  en jouw persoonlijkheidsstructuur.

De keuze die jij maakt, geeft inzicht  in hoe jij emotioneel gevormd bent.  Het laat jouw persoonlijkheidsstructuur zien en de emotionele conflicten die je hebt.

Deze snel uitvoerbare en non-verbale diagnostische test is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym  Calehr. Hij bracht in deze test de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en homeopathie.

Hoe werkt BEST? 

Bij aanvang hoef je nog niets over jouw persoonlijke leven te vertellen. Je krijgt de 10 poppen voor je gepresenteerd. Puur op jouw gevoel wijs je twee poppen aan: de meest en minst sympathieke. Jouw keuze zegt veel over waar je nu mee zit en over jouw emotionele conflicten. De gekozen poppen geven een hele duidelijke richting aan. Ik ga samen met jouw onderzoeken wat de poppen duidelijk maken. Dat is een samenspel tussen jou, de poppen en mij. Zo krijg je inzicht in je gevoelens, je gedrag, je krachten en valkuilen. Vaak zijn ook duidelijke relaties met lichamelijke klachten inzichtelijk te maken.  De inzichten zijn vaak al genoeg voor jou om te weten wat je kunt doen om in een betere harmonie met jezelf of anderen te zijn. De analyse van de poppen biedt je ook praktische handvatten voor jouw welzijn en jouw relaties, die je direct kunt toepassen. De relatie naar jouw vader en moeder kan ook inzichtelijk worden gemaakt.

Voor een team kan de BEST-test ook goed gebruikt worden.

Voor je partnerrelatie:

Samen met jouw partner kun je de BEST-test doen en jullie beider uitslagen op elkaar betrekken. Via de test krijg je inzicht in jouw persoonlijke stijl, jouw gevoelens en jouw gedragingen en hoe die van jouw en jouw partner op elkaar inwerken. Je ziet waar jullie elkaar versterken en hoe jullie botsen. Partners zijn emotioneel heel betrokken bij elkaar. Ze hebben elkaars nabijheid nodig om zich goed te voelen. Als die verbondenheid er niet is ontstaan er conflicten en relatiepijn. Je krijgt inzicht in wat jij en jouw partner doen wanneer de emotionele band onder druk komt te staan, welke onhebbelijkheden je bij elkaar ervaart en waar die vandaan komen. Maar vooral ook wat je kunt doen om de relatie te versterken.