Praktijk

Visie en Doel: 


Genezing is een dynamisch, bewegend, proces waarbij bewustwording ook een belangrijke rol speelt. De Klassieke Chinese Geneeskunde en Natuurgeneeskunde gaan uit van een holistische visie waarbij de totale mens mee wordt genomen in de behandeling. Disbalansen, blokkades of tekorten kunnen zich zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en/of sociaal vlak afspelen.

Het doel is om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid en meer welzijn. Door de balans te herstellen ontstaat er meer evenwicht. Hierdoor zullen klachten niet alleen verbeteren en/of zich oplossen maar er is ook een verbetering van welzijn en levenskwaliteit.

Maatschappelijk is het ook een doel om bij te dragen om bruggen te slaan en samen te werken met de reguliere Geneeskunde. 

Team:

Hens Renierkens

Hens Renierkens (1973), eigenaar van praktijk De Levensbloem in Landgraaf,  begon zijn carrière in de gezondheidszorg na zijn H.B.O.-opleiding milieu- en analytische chemie als analist bij de Provincie Limburg in Maastricht.  Vanuit zijn eigen ervaring in en met het complementaire veld begon hij in 2003 met een opleiding Natuurgeneeskunde (Homeopathie, Fytotherapie en Orthomoleculair). Vanaf dat moment was de Complementaire Geneeskunde niet meer weg te denken uit zijn leven. Door zijn interesse voor het lesgeven geeft hij ook cursussen binnen zijn eigen praktijk.

Opleidingen:

Na de opleiding Natuurgeneeskunde (HBO-conform) heeft hij bijscholingen/opleidingen gevolgd op het gebied van Kinesiologie, Bioresonantie, Dorntherapie, Bachbloesem- en Aromatherapie, Westerse Medische Basiskennis volgens PLATO, Voeding Guasha, Moxa en Cupping. 

In 2020 heeft hij de opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur (H.B.O.-conform) bij Qing Bai afgerond en  houdt hij zich als specialisatie bezig met oncologie, psychiatrie/psychologie en pediatrie.

In het verleden is hij ook in de sportwereld actief geweest als verengingsleider gymnastiek (recreatie), turntrainer (selectie) en fitness-trainer.  Als Ervaringsdeskundige is hij enige tijd werkzaam geweest in de psychiatrie en ook hierin geschoold.

In zijn praktijk vindt hij het belangrijk om jou inzicht te geven in jouw klachtenpatroon en de oorzaken van jouw klachten en jezelf actief mee te laten werken om je gezondheid, welzijn en vitaliteit te verbeteren.

Bijscholingen:

Vanzelfsprekend volgt hij jaarlijks verplichte bijscholingen in het kader van zijn lidmaatschap van de NWP (de Nederlandse Vereniging voor Natuurgeneeskundige Werkende Professionals) en NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) op het gebied van Westerse Medische Basiskennis, Vakinhoudelijke Kennis en Intervisie.

 Karin Pieper

 Jolanda Hameleers

Consult & prijzen

 

Praktisch

Het eerste consult bestaat uit een intake, aansluitend gevolgd door een acupunctuur en/of andere behandeling. Tijdens de intake nemen wij ruim de tijd waarbij we d.m.v. het stellen van vragen, het voelen van de pols, het bekijken van de tong en eventueel het palperen van een aantal meridianen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van de gezondheidssituatie. 

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose gesteld en aansluitend een behandelplan opgesteld. Deze bespreken wij tijdens het eerste consult en wij geven hierbij  ook adviezen/tips m.b.t. lifestyle en voeding, overeenkomstig de diagnose. Bij de bespreking van het behandelplan zal ook de behandelfrequentie worden besproken.

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook zal de pols en/of tong weer nauwkeurig bekeken. 

 

Tarieven

Consulten (vergoeding): Opmerking: Prijs:
Intake-consult 1½ uur € 85,00
Acupunctuur/Guasha/ Cupping/Dorntherapie 30 minuten € 35,00
Acupunctuur/Guasha/ Cupping/Dorntherapie 45 minuten € 55,00
Kinesiologisch testen kort 30 minuten € 35,00
Kinesiologisch testen uitgebreid 90 minuten € 80,00
Andere consulten 30 minuten € 35,00
Telefonisch consult 15 minuten Gratis
Druppelflesjes Kinesiologie (niet vergoed): Opmerking: Prijs:
Binnen de test per flesje € 15,00
Buiten de test per flesje € 17,50
Diagnostiek (niet vergoed): Opmerking: Prijs:
SKB-Bloedtest vingerprik (2 druppels bloed) € 95,00
Opleidingen/cursussen/workshops (niet vergoed): Opmerking: Prijs:
Guasha opleiding 16 lessen, 1 keer per maand (56 ECTS) € 1.600,00
Intuitieve Ontwikkeling deel 1 10 lessen, 1 keer per maand € 350,00
Intuitieve Ontwikkeling deel 2 10 lessen, 1 keer per maand € 350,00
Interdimensionale Zintuiglijke waarneming deel 1 10 lessen, 1 keer per maand € 365,00
Interdimensionale Zintuiglijke waarneming deel 2 10 lessen, 1 keer per maand € 365,00

Consulten dienen direct contact (a.u.b. gepast) of met een betaalverzoek betaald te worden. De factuur wordt via de mail verstuurd en deze kan bij de zorgverzekeraar zelf gedeclareerd worden.

Ik wil graag voor iedereen toegankelijk zijn. Zijn mijn tarieven een probleem voor je, dan bekijken we samen hoe ik je toch van dienst kan zijn.

Indien je bij verhindering de afspraak tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

 

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket. In dit geval is het belangrijk te weten dat Hens Renierkens is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de NWP. Alle genoemde beroepsverenigingen hebben  met de meeste zorgverzekeraars goede afspraken over vergoeding gemaakt.

​Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Privacy

Onderstaand kun je de vermelde bestanden downloaden en doorlezen.

Privacyverklaring en behandelingsovereenkomst

Algemene voorwaarden