Het team

Hens Renierkens

Hens Renierkens (1973), eigenaar van praktijk De Levensbloem in Landgraaf, begon zijn carrière in de gezondheidszorg na zijn H.B.O.-opleiding milieu- en analytische chemie als analist bij de Provincie Limburg in Maastricht.  Vanuit zijn eigen ervaring in en met het complementaire veld begon hij in 2003 met een opleiding Natuurgeneeskunde (Homeopathie, Fytotherapie en Orthomoleculair). Na een aantal jaren  bijscholingen op verschillende vlakken te hebben gevogld, heeft hij gekozen om de opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur te doen. Hens ziet zijn werk niet als werk maar als passie, als datgenen waar hij voor in de wieg is gelegd. Door zijn interesse voor het lesgeven geeft hij ook cursussen en de Guasha-opleiding binnen zijn eigen praktijk.

 

Opleidingen:

Hens heeft vanaf 2003 verschillende opleiding gedaan. De meest relevante opleidingen zijn:

 • Acupunctuur – HBO conform.
 • Natuurgeneeskunde – HBO conform.
 • Bachbloesem- en Aromatherapie – HBO conform.
 • Westerse Medische Basiskennis (PLATO) – HBO conform.
 • Hypno- en regressietherapie – HBO conform.

Als specialisatie houdt hij zich bezig met oncologie, pediatrie, pijn en psychologie/psychiatrie.

In zijn praktijk vindt hij het belangrijk om jou inzicht te geven in jouw klachtenpatroon en de oorzaken van jouw klachten en jezelf actief mee te laten werken om je gezondheid, welzijn en vitaliteit te verbeteren.

Bijscholingen:

Vanzelfsprekend volgt hij jaarlijks verplichte bijscholingen in het kader van zijn lidmaatschap van de NWP (de Nederlandse Vereniging voor Natuurgeneeskundige Werkende Professionals) en NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) op het gebied van Westerse Medische Basiskennis, Vakinhoudelijke Kennis en Intervisie.

Enkele bijscholingen:

 • The Mind and the Psyche in Chinese Medicine (International Certification) – Hamid David Montakab.
 • Oncology Acupuncture (International Certification) – Yair Maimon en Julia Hartung.
 • Alchemical Acupuncture – Jeffrey Yuen.
 • The Channel System of Classical Chinese Acupuncture – Jeffrey Yuen.
 • Pediatrie – Alex Tiberi.
 • The Qi Jing Bai Mai – Felix de Haas.
 • Therapeutische Vorming en Communicatie – Linda van der Zouw.
 • De Acupuncturist als Counselor – Willem Pinksterboer en Sander van Hesteren.
 • Moxa : Helend Vuur – Jolinda van Hoogdalem.
 • De invloed van vasten op de gezondheid – Jan Martijn Oosterveen.
 • Somatisch Onbegrepen Klachten bij Kinderen (SOLK) – Nielske Weggelaar.
 • Depressie, bipolariteit, suïcide – Duuk Sierink.
 • Sporten op het randje en erover – de meest voorkomende sportblessures bij behandeling -Robbart van Linschoten en Frank van Hellemondt.

 Karin Pieper:

Karin Pieper (1964) is zo’n 15 jaar geleden gestart met coaching en heeft haar eigen coachpraktijk Zinvol toeval in Landgraaf.  Een paar jaar geleden kreeg ze een burn-out. Als ervaringsdeskundige is zij zich gaan specialiseren in coaching bij stress en burn-out. Zij richt zich vooral op vrouwen die herstellende zijn van een burn-out of een andere wake-up call. Ze werkt intuïtief en met volle aandacht voor jou, om jou zo optimaal mogelijk te ondersteunen in jouw persoonlijke groei. Ze begeleidt je om belangrijke stappen vooruit te zetten naar het leven dat je verlangt. Naar meer rust in je hoofd. Naar balans. Naar meer energie. Naar focus. Naar zelfbewustzijn. Mogelijk ben je jezelf een beetje kwijt en weet je niet zo goed wat je wilt? Ook dan ben je gebaat bij haar coaching.

Haar ervaring – en van haar klanten – is dat je daarbij magische momenten kunt ervaren die je verder op weg helpen. In de vorm van belangrijke inzichten die je opdoet. Maar ook via zinvol toeval dat op je pad komt. Zie ook haar website zinvoltoeval.nl.

Opleidingen:

In haar coaching past ze diverse methodieken toe, zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), mindfulness, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Tafelopstellingen. De afgelopen jaren investeerde ze veel tijd en geld in diverse (post-HBO) coach-opleidingen om steeds verder te blijven groeien als coach zodat ze jou optimaal kan begeleiden in jouw proces.

Bijscholingen:

Vanzelfsprekend volgt zij jaarlijks bijscholingen in het kader van haar lidmaatschap van de NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

Lianne Overeem-Widdershoven:

Lianne is samen met haar man Pieter eigenaar van praktijk De Paradox in Kerkrade. Lianne is yogadocent, shiatsutherapeut en masseur. Haar interesse en accent tijdens de yogalessen ligt in het verbinden van de yoga met de elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Om nog meer verdieping en verbinding te maken is ze in september 2020 gestart bij Qingbai met acupunctuur.

Opleidingen:

Lianne heeft twee yoga-opleidingen gevolgd. De eerste opleiding bij Yoga Opleiding Limburg (hatha-vorm) in Sittard en vervolgens de Japanse Okido yoga in Laren. Daarnaast heeft ze een 3-jarige meditatietraining gevolgd. Ze is gediplomeerd sport- stoel- en shiatsumasseur en houdt zich daarnaast bezig met allerlei soorten massages. In 2013 is zij gestart met de 4-jarige opleiding shiatsutherapie aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu (NSKS) in Den Haag die zij in september 2017 succesvol heeft afgerond. Bij Instituut E.E.N. in Panheel heeft ze de modules Westerse Medische Basiskennis behaald. Ter verdieping van haar shiatsu en yoga is ze in september 2020 gestart bij Qing Bai met acupunctuur.

Bijscholingen:

Vanzelfsprekend volgt zij jaarlijks verplichte bijscholingen in het kader van haar lidmaatschap van SVN (Shiatsu Vereniging Nederland)v op het gebied van Westerse Medische Basiskennis, Vakinhoudelijke Kennis en Intervisie.