Visie en Doel

Genezing is een dynamisch, bewegend, proces waarbij bewustwording ook een belangrijke rol speelt. De Klassieke Chinese Geneeskunde en Natuurgeneeskunde gaan uit van een holistische visie waarbij de totale mens mee wordt genomen in de behandeling. Disbalansen, blokkades of tekorten kunnen zich zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en/of sociaal vlak afspelen.

Het doel is om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid, meer vitaliteit en meer welzijn. Door de balans te herstellen ontstaat er meer evenwicht. Hierdoor zullen klachten niet alleen verbeteren en/of zich oplossen maar er is ook een verbetering van welzijn, vitaliteit en levenskwaliteit.

Maatschappelijk is het ook een doel om bij te dragen om meer bruggen te slaan en samen te werken met de reguliere Geneeskunde. Meer samenwerken met reguliere artsen en/of specialisten.

Een ander belangrijk doel is om het complementaire veld meer bekendheid te geven en dat acupunctuur niet enkel voor pijnklachten toegepast kan worden maar dat het voor veel andere klachten als behandeling toegepast kan worden.