Consulten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bij de behandeling of om tot een behandelplan te komen, is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van de klachten en wie u bent als persoon. Daarnaast speelt diagnostiek een belangrijke rol om de oorzaak van de klachten te achterhalen en zo te komen tot een effectief behandelplan.

Intake-consult:

Het eerste consult is een intake-consult en bestaat uit een uitvoerig gesprek. In dit gesprek worden de klachten in kaart gebracht en worden er aanvullende vragen gesteld om een duidelijk totaalbeeld te krijgen. Dit gesprek wordt ook benut om kennis met elkaar te maken en te kijken of het voor beide partijen goed voelt. Dit consult duurt tussen de 1 en 1 1/2 uur.

Aan de hand van het intake-gesprek wordt een behandelplan gemaakt met welke behandelmethoden gebruikt kunnen worden, schatting van het aantal consulten, kosten en eventuele vergoedingen.

Voor wat betreft Natuurgeneeskunde of Chinese Geneeskunde vind er ook een korte behandeling plaats of wordt een supplement voorgeschreven. Voor Psychosociale therapie zullen er tips en/of opdrachten worden meegegeven. 

Vervolgconsult:

Bij een vervolgconsult vindt er vanuit de Natuurgeneeskunde en/of Chinese Geneeskunde weer eerst diagnostiek plaats en vervolgens een behandeling. Voor Psychosociale Therapie wordt de behandeling gestart die in het behandelplan is vermeld.

Diagnostiek:

Er wordt een combinatie van verschillende diagnosetechnieken gebruikt afhankelijk van de klacht en behandeling. Diagnostiek is nodig om behandelingen te monitoren en te evalueren. De diagnosetechnieken die toegepast worden vanuit de Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde zijn:

  1. Gesprek – vragen.
  2. Polsdiagnose.
  3. Tongdiagnose.
  4. Gezichtsdiagnose.
  5. Buikdiagnose.
  6. Palpatie (voelen) van meridianen (energiebanen).
  7. Kinesiologie (spiertesten).
  8. Onderzoeken wervelkolom en bekken.
  9. SKB-Bloedtest.
  10. BEST-Test (Basic Emotional Structuring Test).

Voor Psychosociale Therapie zijn er ook verschillende diagnosetechnieken. Gezien de opleiding als psycholoog is een DSM-V diagnose te interpreteren en vanuit het complementaire veld (aanvullend) te behandelen.

  1. Gesprek – vragen.
  2. Vragenlijsten.
  3. Opdrachten.
  4. BEST-Test (Basic Emotional Structuring Test).
  5. Kinesiologie (spiertesten).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]