Dorntherapeut

Dorntherapeut.

De bijscholing “Dorntherapeut” is geaccrediteerd door KTNO als Bijscholing H.B.O.-Niveau (K12025: 3 ECTS) en al erkend door de VBAG, BATC, VIV, NVST en NOAG. De opleiding wordt gegeven door Hens Renierkens.

De Dorn-methode is ontwikkeld door Dieter Dorn en is een zachte manuele behandeling van de wervelkolom en de gewrichten. Het coorigeren van het beenlengteverschil vormt de basis vooor een Dornbehandeling. Veel mensen hebben vaak (75%) een te groot beenlengteverschil zonder dat ze het zelf weten. Dit kan leiden tot een scheefstand in het bekken, waardoor de wervelkolom ook schhef is en niet meer optimaal kan functioneren. Er kunnen dan allerlei pijnklachten in het lichaam ontstaan zoals onder andere kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten, rugklachten of hoofdpijnen.

Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen. Met de Dorn-methode corrigeer je het ‘langere’ been. Na correctie van het beenlengteverschil worden ook het bekken, het SI-gewricht, wervelkolom, schouders, ellebogen, polsen, sleutelbeen en kaken gecorrigeerd indien dit nodig is. De correctie vindt plaats tijdens bewegingen wat kenmerkend is voor de Dorn-methode.

De Dorn-methode kan afgesloten met een Breuss-massage maar deze kan ook als losse behandleing worden toegepast. De Breuss-massage is een zachte, ontspannende wervelkolommassage waarbij tevens de wervelkolom wordt gestrekt en ingericht. Bij de Breuss-massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven waardoor de natuurlijke elasticiteit weer terugkomt.

Bij de eerste behandeling wordt er gestart met een uitgebreid intakegesprek. De eerste Dorn-behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De vervolgbehandelingen ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Gemiddeld zijn 3-5 behandelingen om klaxchten te verhelpen. Bij ernsitge klachten zoals een scoliose kunnen 10-15 behandelingen nodig zijn.

Na de behandeling krijgt de cliënt zelfhulpoefeningen mee naar huis die het resultaat zullen bevorderen en vasthouden.

De Dorn-methode is een makkelijk aan te leren methode dus iedereen kan de Dorn-methode leren.

De Dorn-methode en Breuss-massage kan ook toegepast worden op kinderen.

Opleidingscurriculum:

De basiscursus duurt twee dagen. In deze 2 dagen wordt de Dorn-therapie met al zijn grepen praktisch uitgelegd en worden deze op tweetallen geoefend op elkaar. Op de 2e dag wordt ook de Breuss-massage aangeleerd. Deze massage kan apart worden toegepast als losse behandeling maar is ook uitermate geschikt om mense te laten ontspannen.

Op de nascholingsdag wordt de hele Dorn-therapie en de Breuss-massage nog eens doorgenomen. Het is aan te bevelen om minimaal 10-15 behandelingen te doen tussen de basiscursus en de terugkomdag. De zelfhulpoefeningen en de anamnese, het intake gesprek, komen ook aan bod.

Na de basiscursus ontvang je een certificaat en na het volgen van de nascholingsdag ontvang je het certficaat “Dorntherapeut”.

Plaats en tijd:

Plaats : Edisonstraat 20.
Tijd : 2 dagen op vrijdag-zaterdag of zaterdag-zondag en 1 nasholingsdag die met de groep wordt ingepland. De lessen zijn van 9.30 tot 17.30 uur.

Start:

17 en 18 juli 2021 (zat-zon).

Groepsgrootte:

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Kosten:

Basis: € 275,- inclusief syllabus, koffie/thee/water, lunch en certificaat.
Nascholingadag: €135,- inclusief syllabus, koffie/thee/water, lunch en certficiaat.

Betaling dient voor aanvang de cursus te worden gedaan.

Doelgroep:

Iedereen die de Dorn-methode en Breuss-massage wil leren en deze wil gaan toepassen.

 

Eisen voor certificaat: 

  • 100% aanwezigheidsplicht op de lessen.
  • 10-15 behandelingen met Dorn-methode en Breuss-massage.